ivovanwoerden.com

Changing the world, one site at a time…Ivo geeft ook lezingen over zijn werk als onderzoeksjournalist.
Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met
Stichting SSS,
Nieuwe Prinsengracht 89,
1018 VR Amsterdam.
Tel: (020) 623 49 23
info@sss.nl
In 2007 en 2008 werkte Ivo als redacteur bij de gratis krant DAG.
Onderstaande selectie geeft een beeld van de soort artikelen waaraan hij in deze periode heeft gewerkt.
Stacks Image 1022
beeld © Ivo van Woerden
Er is gewoon geen uitweg in Bridgend
Op 26 april vorig jaar vond Tracy Roberts (38) het levenloze lichaam van haar 19-jarige zoon, hangend aan een stuk ijzerdraad in zijn huis in de wijk Cefn Glas in Bridgend. Het stadje in Wales telt 40 duizend inwoners en wordt in de Britse media inmiddels ‘suicidetown’ genoemd omdat er sinds januari 2007 zeventien jongeren zelfmoord hebben gepleegd.
Lachen, handjes schudden en een enkel klein grapje
‘Toen ik het Witte Huis verliet, nam ik mij voor de rest van mijn tijd, geld en talenten te besteden aan waardevolle activiteiten,’ aldus Bill Clinton (61) in de opening van zijn nieuwe boek Geef en verander de wereld.
Stacks Image 1037
beeld © EPA
Stacks Image 1042
beeld © Peter de Jong
Geblesseerde Matt praat
Hij nam een hele actiefilm op zonder een schrammetje op te lopen. Maar na een dutje met zijn veertien maanden oude dochter wordt Matt Damon (36) half-verlamd wakker. De Hollywood-ster is in Amsterdam voor de première van zijn nieuwe film The Bourne Ultimatum. Vanwege zijn vers opgelopen nekblessure wordt het interview-schema iets aangepast, waardoor DAG samen met 23 andere nieuwsgierigen welgeteld twee vragen mag stellen.
Red de tijger, eet droog brood
Door het eten van margarine, soep of een ijsje, draag je bij aan het kappen van regenwoud. Volgens Greenpeace verdwijnen alleen in Indonesië dagelijks al meer dan 7200 voetbalvelden regenwoud, mede ten behoeve van palmolie-plantages.De Britse supermarkt Asda ondernam al actie en ook in Nederland kondigen The Body Shop en cosmetica-merk Lush maatregelen aan.
Stacks Image 1057
beeld © Hollandse Hoogte