ivovanwoerden.com

Changing the world, one site at a time…Ivo geeft ook lezingen over zijn werk als onderzoeksjournalist.
Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met
Stichting SSS,
Nieuwe Prinsengracht 89,
1018 VR Amsterdam.
Tel: (020) 623 49 23
info@sss.nl
Onderstaande artikelen vormen een selectie van wat Ivo schreef voor de Volkskrant.
Stacks Image 896
beeld © Marieke Wijntjes
Bezielde business
Zaken doen en spiritualiteit: twee grotere tegenpolen lijken nauwelijks denkbaar. Niet volgens Paul de Blot (86), hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nijenrode. 'Als je voelt dat het goed is, gaat het vanzelf'.
Slijmen bij de baas werkt als sociale smeerolie
Vrijwel iedereen ergert zich aan collega's die slijmen bij de baas. Vreemd, want het werkt wel. Het is de manier om zaken voor elkaar te krijgen, als je het maar volgens de regels doet. Slijm bijvoorbeeld niet alleen naar boven.
Stacks Image 911
beeld © Roos Vonk
Stacks Image 916
beeld © CORBIS
Van uitstel komt (soms) afstel
Annemarie van Dijk (27, pseudoniem) werkt bij een uitgeverij en heeft de gewoonte haar werk voor zich uit te schuiven. Ze vertoont uitstelgedrag – met een leenwoord procrastinatie genoemd.
Dit artikel werd ook gepubliceerd in
De Morgen
'Ik ben geen modedictator’
‘Met mode laat je zien wie je bent’, zegt de Amerikaanse zelfbenoemde stijltherapeut Tim Gunn (55) en hij wijst op zijn paars met roze gestreepte stropdas. Gunn werd wereldwijd bekend als de stijve, altijd in pak gestoken grijsaard van het populaire realityprogramma Project Catwalk. ‘Ik voel me hier nou eenmaal prettig in.’ De stropdas is vandaag zijn poging om iets ‘speels’ toe te voegen aan zijn conservatieve, zakelijke outfit.
Stacks Image 935