The great Marc Evers

Titel: The great Marc Evers 
ISBN: 9789021408491
Auteur: Ivo van Woerden 
Genre: Non fictie 
Uitgever: Querido 
Uitgave datum: 12-09-2017 
Uitvoering: Paperback 
Pagina’s: 80 

De kampioen die nooit iets zou kunnen Twee jaar oud is Marc Evers als zijn ouders te horen krijgen dat hij nooit zal praten of zelfstandig naar het toilet zal kunnen gaan. Hij is autistisch en heeft een verstandelijke beperking; het is bijna onmogelijk om contact met hem te krijgen. De psychiater adviseert opvang in een instelling, maar de ouders van Marc leggen zich er niet bij neer.

Achttien jaar later wacht Marc in het olympische zwembad van Londen op het startschot van de 100 meter rugslag op de Paralympische Spelen. Hij praat, loopt, fietst en blijkt vooral keihard te kunnen zwemmen. Met vijf paralympische medailles en vele wereldrecords is Marc Evers Nederlands grootste paralympische zwemkampioen. Hoe heeft hij het tegen alle verwachtingen in zover kunnen schoppen? The great Marc Evers is een ontroerend, intiem en vooral optimistisch portret van Marc en zijn familie. Een verhaal over doorzettingsvermogen, over hoop en kracht, over op je intuïtie vertrouwen, en in jezelf en je kind durven geloven. Met foto’s van voormalig Fotograaf des Vaderlands Ilvy Njiokiktjien. De uitgave in boekvorm bevat een extra hoofdstuk én meer foto’s.

Lees ook het artikel dat Ivo voor Volkskrant Magazine schreef over Marc’s aanloop naar zijn derde Paralympische Spelen in Tokio in 2021. Op de boeken website hebban.nl schreef Ivo een blog over Marc’s voorbereidingen.