NRC

Redacteur Margot Poll signaleert welke boeken er ook nog zijn verschenen en kiest er steeds zes om kort te bespreken.
Over ‘The great Marc Evers’ schrijft ze:

Toen Marc Evers twee jaar oud was en zijn ontwikkeling leek stil te staan, kregen zijn ouders van een psychiater in Haarlem te horen dat hun zoon autistisch was, verstandelijk gehandicapt, nooit zou kunnen praten, nooit zelfstandig naar de wc zou kunnen en nooit tegen een voetbal zou kunnen aantrappen. De psychiater adviseert opname in een instelling. De ouders kunnen zich daar niet bij neerleggen en zoeken hun eigen pad om Marc te (laten) begeleiden. Schrijver en journalist Ivo van Woerden beschrijft zeer integer de lange weg die de ouders – en Marc – hebben afgelegd. Wanneer blijkt dat zwemmen een gunstig effect kan hebben op de hersenen, gaan de ouders van Marc daarvoor, met als resultaat dat hun zoon in 2012 medailles behaalde op de ‎Paralympische Spelen in Londen. Een verhaal over hoop en kracht en op je eigen intuïtie durven te vertrouwen.

Ivo van Woerden: The great Marc Evers. Querido Fosfor, 80 blz. € 9,99

Lees hier de hele rubriek.