Stichting Hoezo Anders

Hoezo Anders is een stichting die zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte wil helpen om makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij.

Recent presenteerde uitgeverij Fosfor de longread The great Marc Evers. Het is het indrukwekkende verhaal van de weg die paralympisch zwemkampioen Marc en zijn ouders hebben afgelegd. Marc werd op zijn tweede afgeschreven door artsen, hij zou nooit kunnen praten of zelfstandig naar het toilet gaan. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en autisme. Zijn ouders lieten zich hier niet door tegenhouden en bleven in hun zoon geloven. Vandaag de dag is het moeilijk te geloven dat deze jongen volgens psychiaters thuishoorde in een instelling. Hoezo Anders kreeg de kans om Marc te interviewen: “Ga uit van je mogelijkheden en niet van je beperkingen. Er zit zoveel in het leven, grijp je kansen en probeer zoveel mogelijk te genieten van wat het leven je biedt.”

Lees het hele interview hier.