Marc Evers signeert boek over zijn leven

Of hij zijn gouden medailles bij zich heeft? Marc Evers kijkt verbijsterd. “Nee, daar heeft niemand om gevraagd!” Vader Frank Evers haast zich weg en even later kan er alsnog een foto worden genomen met de gouden Paralympische medaille in handen van de kampioen.
Vandaag, 28 Oktober, wordt in The Read Shop het boek The great Marc Evers officieel overhandigd aan burgemeester Arie van Erk. Schrijver Ivo van Woerden en trainer in Londen Wim ter Wolde zijn daar natuurlijk ook bij aanwezig. Er is zelfs een kleine dame, die geboren werd meteen nadat Marc voor de eerste maal goud won.

Ivo van Woerden legt uit, dat hij per ongeluk tegen dit verhaal aanliep. “Ik was aan het schrijven over de tabaksindustrie voor Vrij Nederland. Heb je niet gehoord, dat mijn zoon goud heeft gewonnen? vroeg Frank Evers me toen ik in zijn zaak kwam. Nee, eigenlijk nog niet. Waarom heeft nog niemand dit verhaal verteld, dacht ik toen.” Van Woerden vond het een eer, het verhaal te mogen schrijven en ook bijzonder inspirerend. Want het was een gevecht om de kleine jongen Evers, die volgens de artsen nooit een zelfstandig leven zou kunnen leiden, zo goed te begeleiden dat hij een zwemmer van wereldfaam werd.
De burgemeester haakt hierbij aan. “De titel van dit boek zegt al genoeg!” meent hij. Marc Evers, haastig en bescheiden er tussendoor: ”Ik heb het niet verzonnen, hoor!” Want Marc snapt maar half, waarom iedereen hier zoveel drukte over maakt. Hij heeft alleen maar gedaan waar hij goed in is: heel hard zwemmen! De burgemeester kijkt er anders tegenaan. “Het is groots, wat dit gezin heeft gepresteerd en geweldig om een Olympisch en Wereldkampioen in de gemeente te hebben!” zegt hij warm. “Een inspiratie voor vele anderen!”
De erelijst van Marc is dan ook indrukwekkend. Goud en brons op de Paralympics in Londen in 2012, goud, zilver en brons in Rio in 2016. Plus op wereldkampioenschappen nog viermaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons. De lijst met records is zo lang, dat die niet eens helemaal vermeld kan worden.
De zwemmer heeft het meteen druk met het signeren van het boek, terwijl de schrijver, zijn trainer, en natuurlijk zijn ouders stralend toekijken. Marc Evers, een Hillegomse kampioen om trots op te zijn!

Bron: Witte Weekblad Hillegom