Reformatorisch dagblad

Wilfred de Bruijn schrijft onderhoudend over het Franse leven (recensie Reformatorisch dagblad)

Wilfred de Bruijn is een ”Parisien hollandais”, een Nederlander die in Parijs woont. Hij kan onderhoudend vertellen over hoe lastig integreren is. Met Ivo van Woerden, aangeduid als ‘ma plume’ (mijn pen), schreef hij ”Op zoek naar mijn Frankrijk”.

De „Nederlander in Parijs” heeft zijn mishandeling aangegrepen om voor de acceptatie van homo’s in Frankrijk op te komen. In Nederland was men vooral geboeid door het feit dat hij smakelijk over zijn Parijse leven kon vertellen. Hij maakte vorig jaar een documentaireserie over Frankrijk. Nu is er dit boek. Met een mengeling van verbazing en bewondering, distantie en betrokkenheid beschrijft hij het Franse leven. Het is een leuk boek, dat gemakkelijk wegleest, maar toch niet oppervlakkig is, omdat de auteur ook steeds naar verklaringen en diepere oorzaken zoekt.

Lees hier de hele recensie.