‘The great Marc Evers’ wordt graphic novel

Er is een graphic novel in de maak gebaseerd op Ivo’s boek The great Marc Evers.
Tekenaar Gemma Plum is hard aan het werk om een stripboek te maken van het waargebeurde verhaal over Nederlands grootste Paralympische zwemkampioen Marc Evers, uit Hillegom.

In 2017 kwam het boek The great Marc Evers uit. Door er een graphic novel van te maken, willen de initiatiefnemers het verhaal toegankelijk maken voor een nieuwe groep lezers, inclusief mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Prijswinnend colorist Marloes Dekkers heeft zich bij het team gevoegd om de tekeningen van Gemma zo mooi mogelijk in te kleuren en het verhaal met haar kleuren een extra laag te geven.

Het stripboek moet in 2024 af zijn, maar we zullen in de tussentijd geregeld updates blijven delen. Heb je interesse en wil je niets missen? Bezoek dan de Facebook-pagina van The great Marc Evers en like/volg deze. Of schrijf je in voor Ivo’s nieuwbrief via het formulier hieronder.

Toen Marc 2 jaar oud was kregen zijn ouders van de psychiater te horen dat hun zoon een autismespectrumstoornis en een verstandelijke beperking heeft. Ze kregen het advies om hem in een instelling te laten opnemen, omdat hij nooit zelf naar het toilet zou kunnen gaan, kunnen fietsen, kunnen praten enz. Maar Marcs ouders wilden zich de hoop op een toekomst voor hun kind niet laten ontnemen, wat die toekomst ook zou zijn. In plaats van zich neer te leggen bij wat hij níét zou kunnen, besloten ze op zoek te gaan naar waar er nog wél winst te behalen viel en die ruimte telkens, al was het minimaal, verder op te rekken.
Marc bleek een talent voor zwemmen te hebben. Hij zou uitgroeien tot een vijfvoudige medaillewinnaar tijdens meerdere Paralympische Spelen.