Vijf jaar

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat we de sleutel van het huis met de roze luiken kregen. Toen vonden we die kleur nog heftig, een statement om wellicht te veranderen, maar die kleur was ook de reden geweest dat het huisje, de eerste keer dat we er een advertentie voor zagen, zich direct in ons geheugen plantte.

Onlangs hebben de luiken een nieuwe lik roze gekregen. Die kleur hoort nu bij dit huis en als het even kan is dat forever.

Hierbinnen zijn boeken, artikelen en blogs geschreven. Hierbinnen is zalig gekookt, gekletst, gelachen en ook gehuild. Toen we Fos verloren bijvoorbeeld, vorige week drie jaar geleden.

Onlangs hebben de luiken een nieuwe lik roze gekregen

Het is gek om oude foto’s terug te zien en te constateren wat er een energie in zo’n plek wordt gestopt. Aanpassingen in de tuin en moestuin, herstel van de schoorsteen, plaatsing van de septic tank. Maar ook het veranderen van de keukenopstelling, de kachel, de badkamer en de isolatie van het dak. De grootste drijvende kracht achter al die innovatie is F die in een handomdraai een rommelschuur om kan toveren tot the Cat Cave. Die steen voor steen een terras uit de grond stampt en een boekenkast timmert als dat nodig mocht zijn. En anders tovert hij wel weer een of ander zalig gerecht op tafel.

En ik, ik kan heel goed eten en me gelukkig prijzen met al dat fijns.

Het waren vijf jaar waarin onze lokale wereld, onder meer door burengedoe en corona, steeds een beetje kleiner is geworden. Nu alle rust is weergekeerd voelt het alsof het tijd is om weer een stap te zetten en die wereld te vergroten. Op naar een nieuw avontuur. Zolang het huisje met de roze luiken die veilige haven kan blijven, kan het alleen maar meevallen.

Pst: Er komt een hoop nieuws aan. Wil je niets missen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!