‘Wie is de Mol?’: Wie je niet moet vertrouwen is Kees

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 8 van ‘Wie is de Mol?’. Het is moeilijk om in de Kees-tunnel te blijven zitten, tot me dit opviel.

Let op: spoilers!

Superbitch

“Ik krijg agressie”, zei Rian en dat had ik dus na het zien van haar eliminatie. Want wie moet er nu voortaan klagen over de ‘zestig graden’, over het aan elkaar plakken van kaarten met zweet, en over de ‘superbitch’ die het op de kandidaten heeft gemunt? Nee precies, we missen degene die humor bracht en blijven achter met een pesterige Macarena en een hele berg wantrouwen.

Kees-tunnel

Wat haar eliminatie ingewikkeld maakt, is dat ze op Kees en Fons zat en bij de test zelfs ‘Kees’ aanvinkte. Dat zij een rood scherm kreeg, betekent dus dat ze niet goed zat. Mogelijk had ze niet goed gespreid, maar toch past dat helemaal niet in mijn tunnel. Want ik zit sinds vorige week flink op Kees en dus wil ik alleen zien wat er goed in mijn tunnel past om de rest zorgvuldig te negeren.

Verdachte dingen

Dat was deze aflevering best moeilijk, want ik vond niet dat Kees hele verdachte dingen deed. Hij leek goedgeluimd aan de lasergame-opdracht te beginnen die, tegen de traditie in, op klaarlichte dag werd gehouden. Ze mochten allemaal een andere hoeveelheid minuten door de overblijfselen van Hotel Bacalaria rondlopen op basis van hoeveel ze door de anderen vertrouwd werden.

Dit keer dus geen spannende beelden van hollende en struikelende kandidaten die slidings maakten en onder hooibalen door tijgerden, maar puffende en hijgende kandidaten die tegen een pilaar leunden of een kaartenhuis stonden te bouwen. De actie zat in close-ups van trillende vingers en het bijten op de lip.

Lees verder…

Ivo van Woerden praat je bij over afl 8 van Wie is de Mol?
Foto: Joy Hansson / AVROTROS