‘Wie is de Mol?’: Het hoge woord is eruit, dit is de mol

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over de finale van ‘Wie is de Mol?’. Het was een ontknoping die de kandidaten totaal niet aan zagen komen.

Let op: spoilers!

Het is een schrale troost dat de kandidaten die mee naar Mexico waren en met hun neus boven op de opdrachten hebben gezeten, ook allemaal op Fons zaten en dus in totale shock verkeerden dat Fons de winnaar werd (met 8.585 euro) en het Anna bleek te zijn. Ja, Anna is de Mol en wat voor eentje.

WEGGOOI-ANNA

Want als er even niet gekeken werd, flikkerde ze alles wat ze in haar handen had, zo hoepla, in de plomp, in de bosjes, in zee. En maar aardig doorkletsen met ‘hulpmol’ Kees, terwijl ze achter zijn rug om de ene na de andere hint weggaf. Had hij maar omgekeken.

Ja, dat zullen ze allemaal hebben gedacht bij het zien van de beelden: hadden ze maar een andere focus gehad. Hadden ze in plaats van naar de amuletten maar naar de geschminkte gezichten gekeken op het feest. Hadden ze maar niet zo druk met roeien geweest en gewoon naar de andere boot gekeken, maar ja, het is volkomen logisch dat dat niet gebeurt.

Lees verder…

de finalisten van Wie is de Mol?

Foto: Joy Hansson / AVROTROS