‘Wie is de Mol?’: Alles over de meloenen van Kees en de bloem van Sor

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 6 van ‘Wie is de Mol?’: de waas van Rian, de geheugenproblemen van Kees en Sor die zich geen zorgen lijkt te maken.

Let op: spoilers!

Meloenen

Je zou maar een geheugen als een vuilniswagen hebben. “Af en toe valt er iets af,” zei Kees. En ondanks die vuilniswagen is hij toch altijd weer degene die getallen roept, walkietalkies verschalkt en dingen uit gaat leggen. “Meloenen, ballen, streepjes, plus meloenen, min ballen is keer streepjes, sluitsteen erop en klaar, snap je?” Rian was er duidelijk over: “Totaal niet!”

Dat maakte niet uit. Kees bleef allerlei dingen zeggen en Rian ging als een kip zonder kop rondlopen om met stenen te slepen die ze, eenmaal vastgepakt, niet meer los mocht laten.

Details

Kees lijkt me overigens helemaal geen geheugenvuilniswagen. Als journalist moet hij zich toch enigszins makkelijk op details kunnen focussen en zaken helder uit kunnen leggen. Als dit de Kees is die oplichters ontmaskert, ga je zowat denken dat hij dan wel een heel goed team achter zich moet hebben die al die details, al die vuilniszakken, voor hem verzamelt terwijl hij ergens tegen een steen aan staat te leunen, zodat hij uiteindelijk slim en gewiekst over kan komen. Dat team zit dan nu thuis te kijken en is opgelucht dat de hele wereld eindelijk ziet waar ze dag in, dag uit mee te kampen hebben.

Of hij is de mol en doet alsof hij een geheugen als een gatenkaas heeft. Dat kan natuurlijk ook. Vlak bovendien de Mexicaanse hitte niet uit. Die is zo heftig, daar gaan je meloenen vanzelf van volksdansen.

Lees verder…

Ivo van Woerden praat je bij over afl 6 van Wie is de Mol? De meloenen van Kees en andere opvallende zaken.

Foto: Joy Hansson / AVROTROS