Crowdfundactie voor The great Marc Evers

De afgelopen twee jaar heeft tekenaar Gemma Plum gewerkt aan een graphic novel-versie van The great Marc Evers. We willen het inspirirende levensverhaal van Marc zo toegankelijk maken voor een groter publiek. Het stripboek is bijna klaar en we zijn een crowdfundactie gestart om de drukkosten op te kunnen brengen. Steun de totstandkoming van het boek via deze link! Je krijgt daar ook wat voor terug.

Wat is het verhaal?

Toen Marc Evers twee jaar oud was kregen de ouders van Marc van een psychiater te horen dat hij verstandelijk beperkt is en een autismespectrumstoornis heeft. Ze kregen het advies om hem in een instelling op te laten nemen, omdat hij toch nooit iets zou kunnen. De ouders van Marc kozen ervoor om zich niet te gaan richten op wat hun kind niet kon, maar te gaan kijken naar wat er wél lukte. De ruimte die ze vonden, rekten ze steeds een beetje op. Zo kwam Marc ook in aanraking met zwemmen. Eerst alleen om hem aan het water te laten wennen. Er lag een sloot achter hun huis en ze waren als de dood dat hij erin terecht zou komen en dan niet zou weten wat hij moest doen. Maar dat zwemmen beviel hem goed en hij werd er steeds beter in. Marc groeide uiteindelijk uit tot een van Nederlands grootste zwemkampioenen met meerde wereldrecords en titels op zijn naam én winst op de Paralympische Spelen van London en van Rio de Janeiro. In september zal hij voor de vierde (!) keer aan de Spelen deel gaan nemen in Parijs.

Belangrijk

Het verhaal van Marc bevat een belangrijke boodschap: wat als je kijkt naar wat er wél mogelijk is? Wat als je je niet neerlegt bij het beperkende hokje waarin anderen je hebben geplaatst? Zo is het verhaal van Marc niet alleen voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking interessant, maar voor iedereen die te horen krijgt dat iets voor hen niet mogelijk is.

Stripboek

Het stripboek bevat 200 pagina’s én een nawoord van Sander Begeer, hoogleraar Autisme. Gemma Plum heeft het scenario en de tekeningen gemaakt en Marloes Dekkers verzorgt de inkleuring. Het wordt echt een prachtig boek en we hopen er zoveel mogelijk mensen mee te kunnen inspireren.

Crowdfunding

Op de website van Voordekunst zijn we een crowdfuncactie gestart. Zoals altijd horen daar tegenprestaties bij. Steun ons, zodat we dit boek kunnen laten drukken en check de link voor de mogelijkheden. Heel erg veel dank!

Nieuwsblad Maassluis schreef er het volgende stuk over: ‘Verhaal over The great Marc Evers straks ook als strip’.