‘Wie is de Mol?’: Je kunt er bijna niet meer omheen dat het Kees is

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 7 van Wie is de Mol?: Lachen met Rian, Kees speelt het meeste geld uit de pot en Fons gedraagt zich irritant verdacht.

‘Ik haat jullie allemaal!’ zei Rian aan het eind van de aflevering. Daar heb ik heerlijk om gelachen. Eindelijk iemand die weer wat humor brengt in Wie is de Mol?

Let op: spoilers!

Rian

Als ik bij iemand in een tuktuk zou moeten stappen, dan bij Rian om haar zeker een uur papegaaitje leef je nog te horen zingen. Rian wordt zo toch een beetje de Tina de Bruin van dit seizoen. Iemand die de opdracht krijgt om te tekenen, haar schouders ophaalt, begint en “Ik kan helemaal niet tekenen” zegt. Iemand die voor integriteit gaat en heel woest maar liefst “550 euro” biedt voor een vrijstelling. Iemand die geen idee lijkt te hebben van wat er gaande is, die alles in een oververhitte waas doormaakt, tot ze bij de test toch besluit om voor Kees te gaan.

Het is Kees

Dat ziet ze dan wel weer goed. Na deze aflevering kun je er bijna niet meer omheen: Kees is de mol. Eerst was er de muziekopdracht. Kees en Sor bleken het meest met muziek bezig te zijn, maar in plaats van zich op te splitsen bleven ze bij elkaar. Alleen dat vond ik al een subtiele mol-actie: ervoor zorgen dat de anderen minder kans op winst hadden.

Vervolgens probeerde Kees de noten die hij op een muziekbalk moest hangen, een halve toon lager te hangen. Het is dat Sor hem er niet mee weg liet komen, anders had er een verkeerd deuntje geklonken. Je moest er Moltalk voor kijken om erachter te komen dat er op die muziekbalk een ‘mol’ had gehangen, bij wijze van toonsoort. En Kees stond daar de noten op te plaatsen. Omdat hij de mol is.

Kinderliedjes kon hij ook niet achterhalen. Toegegeven, ik zat hier ook half mee te neuriebrabbelen alsof ik me in mijn fruithapje verslikte, maar ik heb geen kinderen of kleinkinderen en Kees heeft die wel.

Lees verder…

Kees Wie is de Mol?
Foto: Joy Hansson / AVROTROS