Ivo van Woerden (1979)

is freelance onderzoeksjournalist en schrijver.

Zijn werk verschijnt onder meer in Vrij Nederlandde Volkskrant, Trouw, AD, Revu, Humo, De Morgen en Viva. Van 2010 tot 2012 was hij redacteur bij HP/De Tijd. Hij schreef het succesvolle boek Undercover in de ouderenzorg, dat landelijk voor veel opschudding zorgde.

Op 5 maart 2013 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff zijn tweede boek, Het drama van Alphen, over het schietincident in winkelcentrum De Ridderhof. In 2014 kreeg hij een fellowship bij het World Press Institute van St. Paul’s University in St. Paul, Minnesota. In 2015 won hij ‘Gouden Freelancer’, de prijs voor het beste freelance stuk (tussen augustus 2014 en augustus 2015) voor ‘The Great Marc Evers‘, uitgekomen als ‘longread’ en luisterboek. In het najaar van 2017 werd dit verhaal ook als boek gepubliceerd.
Tevens kwam in het najaar van 2017 het boek ‘Op zoek naar mijn Frankrijk‘ uit, een samenwerking met Wilfred de Bruijn.