Wie zal straks ónze billen wassen?

Duwen, sjorren, tillen, trekken. Het werd mijn mantra bij iedere oudere met dementie die ik verzorgde in de zomer van 2010. “Goedemorgen!” Uit bed. Kleding aan. In de stoel. Tussendoor iets eten. Naar het toilet. Van de stoel af. Kleding uit. Naar bed. “Welterusten!” Door naar de volgende. De ouderenzorg is volledig uitgekleed, concludeerde ik na een paar maanden werken. Ik ben niet alleen journalist maar ook verpleegkundige. Via een intern uitzendbureau van een Rotterdamse zorgaanbieder kon ik, ondanks dat ik al drie jaar niet meer in de zorg had gewerkt, zo weer aan de slag. Ik werkte in vijf van hun verzorgings- en verpleeghuizen en was betrokken bij de zorg voor 140 ouderen, variërend van lichamelijk ziek tot zwaar dement.

Lees hier het hele artikel.