Hoe Demi zichzelf vond

In juli 2013 stond Vrij Nederland geheel in het teken van sterke verhalen. Vijftien schrijvers schreven veertien verhalen, waarvan de inhoud soms zo onwaarschijnlijk is dat ze haast niet waar kúnnen zijn. Of toch wel? Ivo schreef over Demi van Merkestein:

Het leven van Demi van Merke­stein (35) valt in twee perioden in te delen: vóór en ná haar ‘spiegelmoment’. Als ze al praat over de tijd ervoor spreekt ze over ‘het zwarte gat’, omdat ze zich er weinig details meer van kan herinneren. Haar oude leven staat ver af van wie ze nu is: een lange slanke vrouw met weelderig rood haar, sproetjes en dieproze gestifte lippen, om haar nek een ketting met een ankh, een oud Egypti­sch symbool: ‘Het is een levenskruis en staat voor het mannelijke en vrouwelijke ineen. Net als ik.’

Lees hier het hele artikel.