Nieuw Wij

Het boek De vreemdeling in de tuin van Ivo van Woerden is het waargebeurde verhaal over wat er gebeurt als je ‘ja’ zegt tegen een onbekende. Annelies en haar gezin vinden op 11 augustus 2017 een jongen in de tuin die geen papieren heeft en alleen maar Arabisch spreekt. Ze besluiten dat hij bij hen mag blijven, dat ze hem zullen helpen en zoeken uit wie hij is en hoe hij in de tuin is beland. Maanden geleden bleek hij uit Marokko te zijn vertrokken.

Lees hier het hele fragment dat de website Nieuw Wij plaatste.

Hoe ziet een samenleving eruit waarin alle Nederlanders zich thuis kunnen voelen, ongeacht hun verschil in afkomst en levensovertuiging? Welke ingrediënten horen in een ‘nieuw wij’ dat mensen met elkaar verbindt en onderlinge verschillen vruchtbaar maakt?
Op de website van Nieuw Wij vindt u geen kant en klaar recept, maar wel veel inspirerende ideeën, gesprekken, informatie en meningen over wat daarvoor nodig is. Ze vragen het aan mensen op straat, in buurten, aan jongeren, aan lager- en hoger geleerden, aan bekende en minder bekende Nederlanders. Mensen en hun initiatieven, waarvan je niet wist dat ze bestonden, komen in beeld. En ook diegenen die sceptisch tegenover een Nieuw Wij staan krijgen een stem.