Noordhollands Dagblad

Het boek ’Een vreemdeling in de tuin’ over de Purmerlandse Annelies Maars, die zich ontfermt over een Marokkaanse jongeman die tijdens een zoektocht naar een beter leven in Nederland terechtkomt, is genomineerd voor de Brusseprijs 2020 voor het beste journalistieke boek van het afgelopen jaar.

’Een vreemdeling in de tuin’ is geschreven door journalist Ivo van Woerden en vertelt het verhaal van Hamza uit Marokko. Hij ontvluchtte zijn arme geboortedorp op zoek naar een beter bestaan in West-Europa. Uiteindelijk kwam hij in Nederland terecht en na een lange voettocht in en rond Amsterdam belandde hij uitgeput in een tuin in Purmerland, langs het Noordhollands Kanaal. Daar werd hij gevonden door Annelies Maars, die Hamza in haar gezin opnam.

Lees het hele artikel hier.