Wie is de Mol RENAISSANCE

Tien kandidaten, van wie één Mol. Zaterdag startte het Renaissance-jubilieumseizoen van ‘Wie is de Mol?’. Journalist en Molloot Ivo van Woerden (40) praat je iedere week bij.

Aflevering 1: IK VIND PATRICK EXTREEM VERDACHT

Wat moeten ze bij de Italiaanse VVV een gat in de lucht hebben gesprongen toen ze zich realiseerden dat er een vrij populair Nederlands programma in Toscane was opgenomen nog voordat de pandemie de wereld had veranderd. Ja, ik moet hier toch even het C-woord noemen, want ik merkte aan mezelf dat ik anders naar deze serie Wie is de Mol? keek dan de editie die in maart was afgelopen, waarvan de finale nog op de valreep zonder publiek werd uitgezonden omdat de Corona maatregelen toen net werden ingesteld.

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 2: DOE MIJ OOK VIER OGEN

Wat heerlijk dat de kandidaten van Wie is de Mol? al gelijk in de tweede afdeling konden gaan lasergamen dat het een lieve lust was. En dan ‘Lust’ met de hoofdletter ‘L’ want de Koningin van de Etherdiscipline deelde hier heel duidelijk de lakens uit. Ellie gaf de groep een cursus ‘Politieacademie for dummies’ zodat ze na het verplicht tijgeren en schieten direct aan de slag zouden kunnen gaan bij de regiopolitie Amsterdam. Zo kwamen er tips voorbij om vooral kort en bondig te zijn, maar ook helder en duidelijk. Gouden tips die überhaupt bij alle kijkers van Wie is de Mol? de rest van hun leven van pas zullen komen. Als ik morgen naar de bakker ga, zal ik ze ook eens toe gaan passen: ‘Krentenbollen. Tien. Betalen.’ Dat zal me een hoop onduidelijkheid gaan schelen. Dank je, Ellie!

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 3: ELLIE ONTPOPT ZICH ALS DE MOL-MATA HARI

Het hoogtepunt van deze derde Wie is de Mol?-aflevering was voor mij toch wel dat moment dat Jeroen Ellie even apart nam om in het luchtledige starend en tegen de zenuwen vechtend aan haar te vragen of ze het leuk zou vinden om een bondje met hem te smeden. En Ellie die dan om vertrouwen te winnen opbiechtte dat Patrick haar ook al een aanzoek had gedaan. Ze moest het even laten bezinken, zei ze terwijl ze een denkpose aannam.

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 4: ‘KAN HET NOG DUIDELIJKER? NIKKIE IS DE MOL’

In de leader van dit bonusseizoen van Wie is de Mol? zit een beeld van een figuur met slangenhaar. Het is Medusa, geschilderd door Caravaggio en het hangt in het Uffizi-museum. We kregen datzelfde beeld ook weer even te zien toen Ellie, Patrick en Ron daar aantraden om op zoek te gaan naar schilderijen.
‘Aha’, dacht ik, zoals ik dat wel vaker denk. ‘Dit is een hínt! Dat kan niet anders!’

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 5: ‘ZOUDEN DIE TWEE MOLLEN HET VAN ELKAAR WETEN?’

Als je eenmaal in zo’n Nikkietunnel zit, is het moeilijk om er weer uit te komen. Want aflevering 5 was nog niet begonnen of daar ze ging ze weer. “O wat leuk, we moeten denken!” zei ze. “Ik was al bang dat we moesten tillen.”

De kandidaten stonden op een werkelijk prachtig ongerept Italiaans strand en keken uit over grote houten kisten met latten die puzzelstukken voorstelden. Op die kisten zaten verwijzingen naar eerdere opdrachten en als ze die gewoon in de juiste volgorde zouden leggen, dan zou er in de zevende kist 1750 euro te vinden zijn. Een eitje, dacht ik, want ze hadden per slot van rekening net al die opdrachten afgewerkt. Hoe moeilijk kan het zijn? Maar dat bleek dus Heel Erg Ingewikkeld te zijn.

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 6:
DE ‘JEROEN-VERGIFTIGT-DE-KEIZER-MET-BEHANG’-THEORIE

‘Was er niet zo’n verhaal dat Napoleon vergiftigd was door behang?’ merkte Patrick op terwijl hij met Jeroen over Elba aan het rondrennen was op zoek naar een aanwijzing naar Nikkie en Tygo die ergens op dat eiland vastgeketend aan een stalen hek zaten. Het was zo’n opmerking waar ik grote ogen van opzette, want: hoe dan? Volgens Startpagina.nl had er arsenicum op het behang van Napoleon gezeten en was het de bedoeling dat hij de dampen daarvan inademde om dan langzaam te sterven. En als Startpagina.nl dat zegt, dan is het natuurlijk De Waarheid.

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 7:
‘JEROEN IS SOWIESO DE MOL’

Kijk, het is een eenvoudig gegeven: er zijn kandidaten én er is een mol die de kandidaten tegenwerkt. Zoek even uit wie die mol is en je krijgt een klap geld. Maar God wat maakt die simpele vraag veel los. Ik bedoel: hier in huize Van Woerden hebben we voor het eerst van ons gezamenlijke, en ik vermoed ook wel ons individuele leven, een behoorlijk verhitte discussie gevoerd over ‘De Spatie’ en of die al dan niet nodig was in het spellen van ‘San Quirico’.

Lees het hele artikel op Linda.nl

Aflevering 8: ONTKNOPING
‘DIE GENIEPIGE MOL KAN ZO HET SINTERKLAASTEAM VERSTERKEN’

Zelfs toen het hoge woord eruit was, toen Jeroen naar voren was gestapt om te zeggen dat hij al die tijd de mol was geweest, zat ik nog te wachten op een extra ontknoping. En dan bedoel ik in het bijzonder dat ik vermoedde dat Horace naar voren zou springen en zou onthullen dat hij óók roet in het eten had gegooid, een achter-de-schermen-mol was geweest. Hij was er op zo’n gekke manier uitgegaan, dat móést iets betekenen. Maar nee, Horace bleef gewoon op zijn krukje zitten en sprak niets dan lovende woorden uit voor Jeroen.

Lees het hele artikel op Linda.nl