Op weg naar Tokio met paralympisch zwemkampioen Marc Evers

Toen Marc Evers 2 jaar was, kregen zijn ouders te horen dat ze het beste een inrichting voor hem konden zoeken. Het liep anders. Evers (30) is uitgegroeid tot Nederlands grootste Paralympisch zwemkampioen. Eind augustus gaat hij voor de derde keer naar de Spelen, in Tokio. Bijna had hij er niet gestaan.

Beeld Cliff van Thillo

Het is 12 juli en Marc Evers (30) uit Hillegom krijgt bij baan 4 in het Amerena zwembad te Amersfoort van zijnhoofdcoachSander Nijhuis een briefje met opdrachten. Marc kijkt ontspannen naar de oefeningen (series rugcrawl, schoolslag, soms met snorkel en soms met zoomers – kleine zwemvliezen) waarmee hij de puntjes op de ‘i’ moet zetten voor zijn aanstaande deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio. Hij knippert een paar keer met zijn ogen alsof hij de opdrachten zo beter kan onthouden en maakt het papier nat om het bij wijze van spiekbrief net boven de waterrand aan de zwembadmuur te plakken.

Lees hier het hele artikel uit Volkskrant Magazine.
Het boek The Great Marc Evers dat Ivo schreef over Marc’s bijzondere levensverhaal is nog altijd te koop.