Heel Holland Bakt: ‘Als het koud is, krijg je hem moeilijker uit die spuit’

Zondag begon het speciale ‘Heel Holland Bakt: Nog een keer’-seizoen, met zeven kandidaten uit vorige jaren. Ivo van Woerden keek de aflevering en praat je bij: ‘Nee, kijk uit!’

Nooit geweten dat het bakken van een Sprits zo ingewikkeld is.

Ze zien er niet voor niets uit alsof iemand een prutje deeg met een verfkwast op een bakplaat heeft gekwakt en nog te lui was om het even glad te strijken. Maar in de handen van zeven bakkers die eerder mee hebben gedaan aan Heel Holland Bakt en die voor deze speciale editie ‘Nog een keer’ mogen komen bakken, bleek het de hél om de boter zo op temperatuur te krijgen dat het Sprits-deeg lekker uit de zak zou komen zetten. De ene na de andere ‘batch’ bleek te bruin, te droog, te vormeloos, of te gevormd. Janny merkte bij de helgele koekjes van Hidde zelfs op dat ze, toen ze vier was en haar eerste oventje had, haar koekjes er ook zo uit hadden gezien.

Lees hier het hele artikel op linda.nl