Heel Holland bakt: ‘Lekker mollig, lekker zacht’

In de vierde aflevering van ‘Heel Holland Bakt: Nog een keer’ werd er flink gepuft en gesteund. Ivo van Woerden keek de aflevering en praat je bij: nooit geweten dat je van brioche-deeg een lekker schunnig vliesje moet kunnen trekken.

Opgespoten

Kijk, in de ogen van de een is een natte theedoek gewoon een natte doek die je na de afwas te drogen hangt. En voor de ander is een natte theedoek dus iets om een Eureka-ervaring bij te beleven. Want er moet iemand geweest zijn die naar de krullen op z’n opgespoten minibitterkoekjes heeft zitten staren en die heeft dacht: nee, dit klopt niet, dit is helemaal fout, ik mis een platte bovenkant met barstjes! En die persoon keek rond en zag tussen de gebroken eierschalen, bloem en gebruikte kommen een vieze natte theedoek liggen en wist dat dat de oplossing voor zijn probleem was en begon er lekker mee op die krulletjes te petsen. De boel ging de oven in en zo werd de petit-crème bitterkoek mét craquelé geboren.

Lees hier het hele artikel op linda.nl