Freddy

Dit is Freddy. Ik vond hem vandaag in het bos, verzwakt, onder de vliegen en met een witte aangekoekte rand langs zn kop. Hier is de omgeving is er niet zoiets als een professionele egelopvang of enige andere opvang wat dat betreft. Daarom heb ik Freddy in een kartonnen doos mee naar huis genomen. Hij deed zn neusje uit het luchtgat, wat bemoedigend was.

Lang leve het internet met duizend en een egeltips, want de witte aanslag bleek zo’n miljoen maden te zijn die je kon proberen te verwijderen met een lauwwarm badje. Ik poetste ze ook met een droge tandenborstel en wattenstaafjes uit zijn stekels, terwijl Frank onze tijdelijke egelopvang in de moestuin renoveerde, nog aanwezig van toen Eddy hier op 26 mei 2020 het gazon op holde alsof hij uit een martelkelder was ontsnapt en voor onze deur crashte alsof hij wist dat hij de ehbo-post had gehaald (die datum heb ik niet onthouden hoor, maar soms is instagram ook een handig dagboek).

Freddy zit nu op krachten te komen in de opvang. Een zakje kattenvoer moet wonderen doen (ook al zo’n internettip). Straks, als hij iets is aangesterkt ga ik gewapend met bad en tandenborstel opnieuw de strijd tegen de maden aan. Met een beetje geluk haalt Freddy het. We kunnen nog wel een slakkenjager gebruiken in de moestuin, dus als hij wil, mag hij zeker blijven.

Dit is Freddy. Ik vond hem vandaag in het bos, verzwakt, onder de vliegen en met een witte aangekoekte rand langs zn kop. Hier is de omgeving is er niet zoiets als een professionele egelopvang of enige andere opvang wat dat betreft. Daarom heb ik Freddy in een kartonnen doos mee naar huis genomen. Hij deed zn neusje uit het luchtgat, wat bemoedigend was.
want de witte aanslag bleek zo’n miljoen maden te zijn