Boer Zoekt Vrouw: Overal handen, maar niet op Nans

Ivo van Woerden (42) praat je bij over afl 9 van Boer Zoekt Vrouw: een klodder op Mauds ‘snuit’, de beloningszoenen van Rob, emotionele rollercoasters bij Hans, Joukes kriebels en Janines wanhoop.

We weten inmiddels dat de fantasie van Maud groots is. Er komen handen in voor. Heel veel handen. Grote boerenhanden die vast zitten aan Evert. Natuurlijk is er ruimte in haar fantasie voor een flinke stal. Een berg hooi. Vette koeien met zware uiers en dan van die herhalende handelingen van een zuiger op een tepel en er weer vanaf. Dat machinale, pompende geluid. Handen op de machines, handen op haar. Maar dus niet handen op Nans. Nans is lief, Nans is aardig, Nans is een schat. Maar Nans past niet in de fantasie. Handen af van Nans. Dat je het weet.

Maud biechtte het maar gewoon eerlijk op en dat sierde haar. Opengooien die handel. Het kan er maar uit zijn en zodra de woorden zich mengen met de lucht en oplossen in het niets, ben je ze kwijt en bestaan ze ook niet meer.

Evert zou er een voorbeeld aan kunnen nemen. Want je ziet aan alles dat er geen kwaad bij zit, dat hij het allemaal graag wil. Zijn handen overal, bij wie dan ook. En dan lang en diep praten over liedjes en hun diepere lagen, over wat de stilte met je doet, welk bootje er drijft op het riviertje dat diep in de grot die Evert heet, ronddobbert. Maar goed, dat lukt hem dus niet. Evert heeft twee manieren van reageren. Hij zegt ‘goed’ of het iets volledigere ‘is goed’. Zelfs de toon verandert niet. Wat moet je daarmee? Hoe kan een vrouw als Maud, die het woord ‘stupéfait’ of anders het synoniem ‘verbouwereerd’ in een volzin kan gebruiken, doordringen tot die grot. Waar zit de ingang?

Lees hier het hele artikel op linda.nl