Vliegmuziek

‘I believe I can fly’, neuriede ik bij het zien van deze foto. Ik hoorde het deuntje alweer in m’n hoofd. Grappig hoe muziek uit je jeugd eigenlijk altijd wel fijn is om terug te horen, los van hoe je er toen over dacht. Of wat je erover moest denken om erbij te kunnen horen.

En toen dacht ik: ‘het was van die Loony Tunes-film, maar wie zong het ook alweer? O help! R. Kelly!!’ En daarna had ik een zure smaak in m’n mond vanwege de afgrijselijke schandalen. Hij is onlangs nog veroordeeld geloof ik. Gelukkig maar.

‘I believe I can fly’, neuriede ik bij het zien van deze foto.

Ik weet dat je in theorie de kunst los zou moeten kunnen zien van de kunstenaar. Daar ben ik het ook wel mee eens. Maar toch, de gedachte aan R. Kelly nam het plezier dat ik in deze foto zag, compleet weg. Ik probeerde andere liedjes over vliegen te bedenken. Ineens paste niets meer. Fly Away van Lenny Kravitz niet. Fly me to the moon van Sinatra niet. En daarna wist ik er geen meer. De zoekfunctie van Spotify kon er weinig zinnigs aan toevoegen. 

Toen schoot me ‘to infinity and beyond’ binnen, de slogan van Buzz Lightyear in alle Toy Stories. Top-oplossing: gewoon overstappen op film!

Lichte paniek: wie is de stem van Buzz? Tim Allen? Nee daar was voor alsnog niets mee. Toch? En in de spin off Lightyear werd Buzz onlangs nog vertolkt door Chris Evans. Die had wel eens per ongeluk een foto van z’n erecte ruimteschip op Twitter geplaatst, maar dat was alleen maar zeer welkom geweest. Of nou ja, voor een aanzienlijk deel van de wereldbevolking. Goed, dan wordt het dus tot nader order ‘to infinity and beyond!’ Dat u het weet. 🚀