Wie is de mol? Voor geitenfluisteraar Fresia kom ik uit de Kim-Lian-tunnel

Elf kandidaten, van wie één mol. Journalist en Molloot Ivo van Woerden (42) praat je bij over de zevende aflevering van ‘Wie is de Mol?’: Dobberende bootjes, streepjespyjama’s en Fresia die in de mol-coulissen stond.

‘Let op,’ zei ik terwijl ik naar het scherm wees. ‘Straks in de finale gaan we zien dat de mol tussen al die “Millies” en “Mollies” op een van die strandstoelen heeft liggen bakken. En dat als ze goed hadden gekeken, dat ze hem of haar hadden kunnen spotten.’ Maar nee, het bleek nog erger dan dat. Nadat de kandidaten een voor een langs de Albanische kust waren gedobberd, gewapend met hun fototoestellen om rondstiefelende sujetten in gestreepte hansopjes vast te leggen, bleek dat de mol gewoon achter hen langs was gevaren.

Zo kwam ik op de theorie dat Fresia de mol moet zijn. Want Fresia was de enige die van de gelegenheid gebruik maakte om haar bootje te onderzoeken, op zoek naar een vrijstelling voor de finale. De enige die daardoor maar twee “Mollies” vast had gelegd. En ook de enige die dus met haar omgeving bezig was geweest en zo de langsdobberende mol wel gezien móést hebben, als die langs was gevaren. Dat zij hem niet zag, komt doordat ze zelf de mol is.

Lees hier het hele artikel op linda.nl