Boer zoekt vrouw: ‘Koekoek, toffe peer Rob duikt er zo bovenop’

Schrijver en journalist Ivo van Woerden (42) praat je bij over aflevering 1 van Boer Zoekt Vrouw: stinkende dierenartsen, ongemakkelijke kopjes koffie, de roze telefoon van Yvon en het reuzenmysterie van Janine.

Er waren eens tien boeren op zoek naar liefde. Je weet wel, de Echte Romantische Liefde, die van de kloppende harten, vlinders in de buik en het samen naar de vallende sterren kijkende liefde. Al moest die liefde ook wel praktisch zijn. Boer Jouke, die de keuze had uit meer dan 400 brieven, koos niet direct voor de allerknapste stoten. Ze moesten immers wel bereid zijn om naar Friesland te komen om aan zijn zwartwitte bestaan een beetje grijs toe te voegen.

Vieze vrouwelijke dierenartsen

O en ze mochten ook geen dierenarts zijn. Want vrouwelijke dierenartsen zijn volgens Jouke altijd vies. Dat u het weet. Ook als je de Doutzen Kroes van de veterinaire opleiding bent, kom je er bij Jouke dus niet in. Bah, die stank, nee hoor, wegwezen met dat mooie snoetje. Ik hoorde hem de generaliserende uitspraak maken en ik dacht: O jee, dat betekent dat iedere vrouw die een beetje feminist is, er een hele kluif aan gaat hebben om hem voorzichtig de kneepjes van de open blik bij te brengen. Hopelijk zit er tussen de tien uitverkorenen eentje die van een uitdaging houdt.

Lees hier het hele artikel op linda.nl