Heel Holland Bakt: ‘Van vet wordt hij niet stijf’

Ivo van Woerden praat je bij over de eerste aflevering van ‘Heel Holland Bakt’.
‘De slagroom kwam de spuigaten uit, er ware roze druipers, een zondvloed aan Madeleines, én een mysterie: wie jatte de room van Lynn?’

‘Eindelijk mag ik mijn eitjes splitsen in de tent,’ verzuchtte varkensboerin Lynn aan het begin van de eerste aflevering van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. Ze stond er met een lange vlecht helemaal klaar voor om een slagroomtaart op tafel te zetten waarvan Janny hopelijk alleen maar in superlatieven zou kunnen spreken en waarvan Robèrt zou opmerken dat je kon zien dat ze zo lekker gewerkt had. Hét ultieme doel van iedere kandidaat.

Lynn leek ook helemaal op de hoogte van alle ter zake doende bakweetjes. Zo leerden we dat je een bak niet te vet moet maken, want ‘vet kan zorgen dat het niet stijf kan worden’. En ze mengde en ze spatelde, ze klopte en ze bakte, maar toen ik Robèrt hoorde zeggen dat ze nog een kwartier had en Lynn daarop meldde dat ze de hele taart nog moest opbouwen, wist ik al dat dat een ding ging worden. Want wat bleek: ‘Mijn favoriet’, zoals ze haar slagroomtaart noemde, was wel degelijk lekker. Hij bevatte zelfs een krokantje, maar hij was niet goed afgesmeerd. Robèrt had een tip: ‘beter plannen’.

Lees hier het hele artikel op linda.nl