Boer zoekt vrouw: ‘Kleppie open?’ Nee, kleppie dicht!

Ivo van Woerden (42) praat je bij over afl 7 van Boer Zoekt Vrouw: Mauds Evert-fantasie komt tot volle bloei. Rob snoeit een vrouw weg. Dinie wil Hans niet veranderen, maar wel dat hij vriendelijker wordt. Janine kiest toch voor minder opdringerige types en moeten we niet een interventie organiseren voor Joukes overgebleven vrouwen?

‘Vind je mij leuk,’ vroeg Maud dan maar aan Evert terwijl ze in hun overals zij aan zij door de modder stapten. ‘Ja, goed,’ zei Evert kort en door de neus terug. Het was geen ‘uitstekend’, maar Maud knapte er toch van op. Logisch, als je gevoelens voor iemand hebt, dan wil je die bevestigd zien in een blik vol begeerte, een knipoog, een aai of een bijt op de lip, of eigenlijk in wat dan ook. Maar als dat uitblijft, moet je er om de onzekerheid de baas te blijven, anders maar gewoon om vragen. Knap vond ik dat van Maud. Het hoge woord eruit, openlijk bevestiging zoeken.

Iets minder knap vond ik dat ze de vrij duidelijke hint – helemaal op de schaal van Evert – negeerde om gewoon even niets te zeggen. ‘Het is zo stil in mij,’ vond hij niet voor niets zo’n mooi nummer. Daar valt dan onder dat je niet de hele tijd de stilte gaat zitten benoemen, of elke subvraag die je te binnen schiet, elke twijfel, elke handeling. ‘Kleppie open’ zei Maud toen ze het raam van de tractor openzette. Nee, kleppie dicht, dacht ik.

Desalniettemin hadden Evert en Maud een prachtig moment daar in de stal. Een drachtige koe wierp een kalf. Een vruchtwaterballet van de bovenste plank. Touw om de poten en samen trekken. Het bleek een stiertje te zijn met volgens Maud iets van een hartvormige plek op het hoofd. Voor Maud de bevestiging van haar totale Evert-fantasie, die, dat weten we allemaal tot in detail, niet alleen over zijn robuuste inborst, maar vooral over zijn alomtegenwoordige werkknuisten gaat. Nu moeten we nog een week wachten om te zien of Evert in de witte plek op de stierenkop ook hart heeft gezien, of dat het voor hem toch meer op een gesloten mond leek waar vooral geen geluid uit kon komen.

Lees hier het hele artikel op linda.nl