Heel Holland Bakt is weer smullen: ‘Ik ga op de versiertoer’

Ivo van Woerden praat je bij over de vierde aflevering van ‘Heel Holland Bakt’: over de vuile lakens van Inge, de banaan van Yannis en het bruine geluk dat alle kandidaten bakken stress heeft bezorgd.

Nooit gedacht dat zoiets zaligs en troostrijk als chocolade zoveel stress kon veroorzaken. Even leek het er namelijk op dat het thema van de vierde aflevering van Heel Holland Bakt niet ‘choco’, maar ‘paniek’ was. Want Marieke vond het spannend, Enzo sprak de woorden ‘best lastig’ met een trillende stem uit en Inge liet weten dat ze gespannen was, dat het onder haar huid was gaan zitten waardoor ze er zelfs haar bed niet meer had kunnen verschonen. Chocola dus. Of althans, het werken met chocola.

We leerden dat je chocola namelijk eerst moet smelten en als het zo’n 45 graden is, eindeloos heen en weer moet blijven strijken tot het langzaam afkoelt en zich andere kristalletjes gaan vormen waardoor het prettig gaat glanzen. Als chocola een mens was, dan zou het dus heel veel geduld en complimentjes nodig hebben, voor het eindelijk een beetje doet wat je wil. Een vervelend mens, zogezegd.

En dat was niet het enige. Die chocola was nog maar het vernislaagje voor een symfonie aan smaken die samen een ‘candy bar’ moesten vormen. Een snoepreep. Zo eentje die je bij de benzinepomp koopt als je pas halverwege de route du soleil bent, al begint te knikkebollen en wanhopig raakt bij het idee dat je nog uren achter het stuur moet zitten voor je eindelijk aan je welverdiende vakantie kunt beginnen. Dan koop je in een opwelling een Mars, Snickers of Lion, dan zet je daar je tanden in, dan is daar die suikerbom vermengd met de smaak van karton en negeer je de daaropvolgende spijt om de reep werktuigelijk weg te proppen.

Lees hier het hele artikel op linda.nl