Boer zoekt vrouw: ‘Hij is in ieder geval nat’

Ivo van Woerden (42) praat je bij over afl 8 van Boer Zoekt Vrouw: De oester die Evert heet, Cora’s onverwachte aanzoek, draai-orgel Rob, Jouke blijkt nog meer onhebbelijkheden te hebben en verder veel twijfels.

Die had ik niet aan zien komen. Eerst vloeiden er dikke tranen bij Cora toen Yvon haar in een open schuurdeur naar haar gevoelens voor Evert vroeg. ‘De liefde is ingewikkeld,’ zei Cora snikkend. Helemaal als je de aandacht moet proberen te trekken van een boer terwijl de concurrentie groot is. Maar toen het hoge woord eruit was en Evert zijn gevoelens voor Cora omschreef als ‘het is er niet en het komt ook niet’, zag je haar kordaat en pragmatisch handelen. Want een deur verderop zat de broer van Evert, Koop, moederziel alleen. Daar was er geen sprake van zware concurrentie. Koop bleek bovendien ook een boer te zijn en dus perfect in Cora’s droomplaatje te passen: huisje, boompje, beestje, boertje.

Daar ging ze, samen met Yvon om Koop een voorzichtig aanzoek te doen, of nou ja, zichzelf aan te bieden. Koops eisen aan een relatie bleken behapbaar: hij vond het gezellig als het bezoek bleef. Zo gaf Cora Maud en Nans het nakijken: zij moesten samen de oester die Evert heet nog kraken en het gebrek aan gesprekken vullen met ‘tekenen uit de natuur’ als hartjesaardappels en -walnoten, terwijl zij met haar Koop alvast een citytrip Assen of Giethoorn kon gaan plannen.

In huize Evert werd het gat dat Cora achterliet opgevuld met een voorzichtig eisenpakket van Maud. Zij wilde Evert graag in haar zone hebben, maar dan wel als hij eens wat vragen stelde. Die vragen zouden dan staan voor interesse. Je zag Evert denken: nog een taak erbij. Naast het schuiven van bergen hooi, het onderhouden van koeien en het eten van maaltijden, moest hij ook nog gaan verzinnen wat hij van de overgebleven dames wilde weten. Zijn dagen waren al zo vol. Het zou volgens hem daarom wel allemaal vanzelf gaan.

Lees hier het hele artikel op linda.nl