Heel Holland Bakt: ‘De billen van m’n tante’

Ivo van Woerden praat je bij over de zesde aflevering van Heel Holland Bakt: Enzo denkt out of the box en tovert met tofu. Zeinab vereeuwigt de billen van haar tante en de rest is lekker aan het lekken.

Altijd weer een spannend moment: de onthulling van het nieuwe thema! Je ziet André van Duin zich voorzichtig in gereedheid brengen om het dan ein-de-lijk bekend te gaan maken en je hoopt dat er bij de makers van Heel Holland Bakt weer een brandend vuur van creativiteit is opgelaaid om eens helemaal out of the box’te gaan met Ninja Turtles, de Deventer Moordzaak of polyamorie. Zeg het André, zegt het!

Daar kwam het: ‘En het thema deze week is… “dessert”, of zeg maar gewoon “toetje”.’ Ik moest aan vla denken. Heel veel vla. Ik zuchtte even en stelde mijn verwachtingen bij. Helemaal toen Robert op de automatische piloot vertelde dat er iets verwacht werd dat opviel door de structuren en de smaak, dat het misschien wel een krokantje zou kunnen bevatten en niet al te zwaar zou zijn. Zoals zo ongeveer de verwachting is van elke taart die ongeacht het thema uit de Heel Holland Bakt-oven getoverd moet worden.

Nou goed, daar gingen de bakkers. Frambozen blijken in elke ronde, ongeacht het thema wel favoriet te zijn. En de witte chocola wordt ook regelmatig van stal gehaald. Caramel, chocola, koffie. Gelukkig was Enzo ook van de partij die met tofu aan de slag ging om een veganistische chocolademoestaart op tafel te gaan zetten. ‘Tofu’ zeiden we hier allebei met een vies gezicht op de bank. Die dikke witte lappen die naar cement en de kleur beige smaken. Maar die Enzo ging daar dus helemaal out of the box mee aan de slag, toverde een zalig uitziende vijgencompote uit een pannetje, liet het woord ‘hazelnoot’ vallen en daarna zagen we een pracht van een taart met een schitterend afgewerkte chocoladerand. Janny zette haar vorkje erin. Robert ging er ook vol voor en the rest is history: ‘zo verfijnd van smaak’, ‘een plaatje’, ‘echt goed’. En vooral: eens even helemaal iets anders.

Lees hier het hele artikel op linda.nl