Heel Holland Bakt: En de winnaar is…

Ivo van Woerden praat je bij over de finale van ‘Heel Holland Bakt’: Drama’s in en op de bruidstaarten en een visionaire winnaar.

Daar kwamen ze uit de mist, de finale-racepaarden van Heel Holland Bakt. Leergierige Vlaming Tom, perfectionist Zeinab en veganist Enzo. Klaar om er met de winst vandoor te gaan en na dit weekend een succesvolle bakkerij te openen en een kookboek uit te brengen.

Eerst was er een technische opdracht. Een Amarenen-kers, omringd met moes, omringd met cremeux, omringd met een spiegelgelei en dan nog een chocolades-teeltje, gezeten op een koekje.

Daar gingen ze van start. Alleen al het kijken naar het eindeloos roeren in de steelpannetjes leverde een lamme arm op. ‘Koelen, koelen, koelen,’ hadden we onthouden uit de omschrijving van Robèrt. Daar zat hem de kneep, anders zou de hele toestand nog voordat het Janny’s mond zou hebben bereikt in elkaar zakken.

Tom bleek een cursus tijdsmanagement voor beginners gevolgd te hebben en had zichzelf ineens compleet in de hand, eiste niet te veel, maakte gebruik van iets dat ‘een planning’ wordt genoemd en toverde zowaar zes van die kersen uit de shockvriezer. Hij doneerde en passant zelfs twee kersen aan Zeinab, waardoor Tom op zijn minst uitgeroepen moet worden tot de Mister Congeniality van dit seizoen.

Lees hier het hele artikel op linda.nl