Boer Zoekt Vrouw: Eskimo-kussen in de zeikregen

Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 12 van Boer Zoekt Vrouw: Natte zoeken van Evert en Maud, Janine breekt haar muur af en Rob zit als een anemoon aan Wendy vastgezogen.

Zelden heb ik met zoveel vertedering naar Boer zoekt vrouw gekeken als naar het moment waarop Evert naar Maud keek en een drietrapsraket afvuurde. Ze bevonden zich in de zeikregen ergens voor een imposante waterval in de omgeving van Split. Ze waren ondeugend geweest omdat ze van het gebaande bad waren afgeweken. Ze keken elkaar aan en toen gebeurde het. Eerst bromde Evert vrij dwingend het woord ‘kus’, daarna zoende hij haar schalks op de mond en toen volgde er een Eskimo-zoen, een neusaaitje waarmee hij meer leek te zeggen dan er misschien ooit wel in volzinnen uit hem was gekomen.

‘Ahhhh,’ zei ik hier op de bank. Want wat was dat zoet. Evert had meegedaan aan Boer zoekt vrouw en een hele mallemolen over zich heengekregen en zijn Maud was uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Een hashtag, een naam die in ieders mond voorkwam op een druilerige maandagochtend bij een koffieautomaat. Ik kon me voorstellen dat dat moment, daar onder die waterval, dat allemaal waard was geweest. Het zag eruit als echte liefde, zoals iedereen het eens hoopt mee te maken: Eskimo-kussen in Split.

Alles tussen die twee lijkt prachtig op zijn plek te vallen. Maud vulde de stiltes tussen wakker worden en slapengaan met overpeinzingen en aannames. Dat ze bloedeerlijk moeten zijn om elkaar zo snel mogelijk te leren kennen. Hoe je in het nu moet leven, hoe de toekomst iets is dat vanzelf zal gaan. Dat het ook wel veel kan zijn om 24 uur Maud om je heen te hebben en of hij haar rariteiten wel verdragen kon. Ook checkte ze of haar voorgevoelens klopten. Ze bemerkte wat ongemak bij Evert. Was hij misschien gespannen? Maar nee, dat was hij niet. ‘De wijn is wat droog,’ zei Evert. Dat scheelde haar weer een nachtje wakkerliggen.

Lees hier het hele artikel op linda.nl