Boer Zoekt Vrouw: Zeven keer raak én een Maudvlog

Ivo van Woerden (42) praat je bij over afl 13 van Boer Zoekt Vrouw: Jouke verstopt romantische briefjes, beroepsworstelaar Janine geeft zich over en Evert heeft al baat bij het Maud-effect.

Ergens was het wel een beetje sneu dat de twee van de drie overgebleven vrijgezelle boeren (Rob Witlof en Joost Plantenkwekerij) pizzaatjes stonden te bakken voor de rest. Plakje kaas op de bodem. Beetje champignons erop. De enorme oven in en dan ronddelen aan een enorme massa hyperverliefde boeren en boerinnen die in superlatieven over hun ervaring kwamen praten omdat zij wél de liefde hadden gevonden. Al waren ze er sportief onder en kan er ook nu nog op ze geschreven worden.

Er was nog een vrijgezel aanwezig. Rob Passiepeer. Die stond niet bij de oven want die bleek het wedstrijdelement niet los te kunnen laten en hield zich derhalve bezig met oud-Hollands ringwerpen. Het zat er al een beetje in, maar Wendy bleek helaas niet voor hem gekozen te hebben. De analyse die Yvon op Rob losliet leverde wel een mooi inzicht op. Rob overschreeuwde zijn onzekerheid met uitsloven, met willen imponeren. Daar kwam al dat luchtgitaren, instoppen, twisteren, meerstemmig zingen en hommelkastjes verstoppen vandaan.

Ook had hij al bedacht toen hij de foto van Wendy bij haar brief had gezien dat hij met haar op citytrip zou gaan. Je zou kunnen zeggen dat hij daarmee zijn keuze al zo goed als gemaakt had, maar Rob vond desondanks dat hij ‘breed had ingezet’.

Je zou hem bijna een nieuwe kans gunnen. En dan nu met een coach aan zijn zijde die iedere keer als Rob naar de gitaar grijpt voor een serenade, een nieuw wedstrijdje kusjes stelen wil introduceren of op de ‘play’ knop drukt voor eeb uitbundig robbertje meehupsen op snollebollekes, hem apart neemt en ‘koekoek!’ tegen hem brult. Eerst zal dat elke vijf minuten moeten gebeuren, maar die coach kan hem daarna steeds een beetje verder tot rust manen door te zeggen dat het allemaal goedkomt. ‘Rob, je bent prima zoals je bent. Zonder al die toestanden. Echt.’

Lees hier het hele artikel op linda.nl