Ochtendshow

“Dag, je spreekt met de Radio 10 Ochtendsjoooo. Ik bel je omdat ik van mijn bronnen heb vernomen dat jij een hele grote fan bent van Wie is de Mol? Nu willen we morgenochtend in de ochtendsjoooo aandacht aan het nieuwe seizoen besteden en dus vroeg ik me af of we je kunnen bellen. Want ja, jij hebt dus al hints opgespoord zag ik in een stukje op Linda.nl. Kun je daar eens over vertellen? O ja, dat klinkt goed. Ik heb nog wat lijntjes uitstaan en dan laat ik straks nog even weten of je het bent geworden.”

Vanmorgen zat ik klaar voor de Ochtendshow, want ik was het geworden. Ik ga de komende weken namelijk door het leven als Molloot. Dat is een gekke naam voor iemand die het leuk vindt om naar Wie is de Mol? (WIDM) te kijken. Ik schrijf daar ook, dat is nog het leukst, blogs over voor Linda.nl. Het is heerlijk om een aflevering te kijken en dan direct in de pen te klimmen. En het is ook heerlijk om weer even een paar weken naar iets te kunnen zoeken, terwijl je tien kandidaten door een prachtig land (Zuid-Afrika!) ziet trekken die allerlei puzzels moeten oplossen en helemaal wild worden van iets dat ‘lasergamen’ heet. Als je het mij vraagt zorgt WIDM voor verbinding: even iets om je met het hele land druk over te maken, een fijne afleiding van alle ellende die er speelt. Ook mag je je innerlijke Sherlock Holmes zijn goddelijke gang laten gaan. Altijd een plusplunt.

Om 8.15 ging de telefoon. Ik werd ronkend aangekondigd als WIDM-expert. Daar moest ik om schaterlachen. Daar gingen we. ‘Wat maakt iemand tot een Molloot?’ Goede vraag. Ehm, ik zei iets over dat je dan een ‘deep dive’ doet als je het vermoeden van een hint naar de mol hebt. Toen viel de verbinding weg. De telefoon ging. Ik pakte weer op. ‘Ja ja, daar gaan we weer.’ Toen viel de verbinding weer weg. De derde keer was het raak. Nog iets over veel zin in het nieuwe seizoen. Einde item.

Daarom hier: Kijk, zoek en lees vanaf zaterdag lekker mee! Ik haalde al wat mogelijke hints uit de korte voorstelfilmpjes van de kandidaten.

Deze foto is een raadplaat om mee warm te draaien: Waar is de Mec ?

Zoek de Mec