Wie is de mol? Seizoen 23: Sleutelposities voor Daniël, Chef Badeend en een mindfuck

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist en schrijver Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering vier van ‘Wie is de Mol?’ 23: Eindeloze twists, mindfucks, badeendjes en de namen Nabil en Daniël die wel erg vaak naar voren komen.

Deze vierde aflevering van Wie is de Mol? voelde een beetje alsof je gevangen zat in een wasmachine die maar rondjes bleef draaien. Weer een twist, weer een draai, nog eens rond. En zo’n badeend helpt daar ook niet bij. Je kunt je eraan vastklampen en daar is alles dan wel mee gezegd.

Eerst was er het doolhof waarover Nabil opmerkte dat het net een doolhof was, toen hij erin liep. Zijn walkietalkie stond niet aan. Aha! Dacht ik, dat is de mol! Maar ja, toen kon je daar weer bij denken dat Daniël, die voor hem het doolhof in was gegaan het knopje op ‘uit’ had kunnen draaien voor hij hem aan Nabil doorgaf.

Wel was daar iets met geld. Bij Moltalk werd voor mij pas duidelijk dat er drie pakbonnen met geld waren gemist, vermoedelijk met hoge bedragen erop. Terwijl Soy aan het einde van de rit zei dat hij nergens bonnen had zien hangen. Dat had natuurlijk een molactie kunnen zijn: de pakbonnen laten hangen en de uitgang vinden, zonder dat er geld in de pot komt. Maar dat zou ook betekenen dat iedereen die voor Soy naar binnen was gegaan, die pakbonnen had gemist.

Lees hier het hele artikel op linda.nl