“If you wanna be my lover…”

De een doet niet aan Valentijnsdag, want ‘de commercie’ en dat elke dag een Valentijnsdag zou moeten zijn. En de ander maakt er een ingewikkelde toestand van met hartjes, bloemen en serenades.

Ik vind het altijd leuk om F een cadeautje te geven. Dus waarom niet ook op Valentijnsdag? Het werd geen kaart, geen bed vol rozenblaadjes en ik heb ook niet gezongen want daar wordt niemand blij van. Nee, het werd een kippengids.

Al een tijdje gaat het hier namelijk intensief over kippen en dat die er dringend moeten komen. Verse eieren, gezellig getokkel, zelfvoorzienend zijn.

F begon als het even kon te timmeren en stampte een prachtig hok en een dito ren uit de grond. In de kippengids stond welke rassen en soorten al dan niet handig waren om te nemen.

Vanmorgen togen we naar de markt van Saint Août waar ze niet alleen groenten, fruit en kleding verkopen, maar ook dieren.

Er stond een kippenbus geparkeerd met een bestellingsbord waarop de verschillende rassen en de bijbehorende prijzen stonden vermeld. Er was zowaar een rij om in aan te sluiten. Vierden meer mensen Valentijnsdag met de aanschaf van broedkippen?

We bestelden er vier. De verkoopster verdween in de bus, we hoorden wat gekakel en toen kwam ze met een volle doos naar buiten.

Thuis ontdekten we dat de verkoopster de bestelling niet helemaal had gevolgd. Teruggaan en klagen, voelt gek want is dat dan niet rassendiscriminatie?

Ze kwamen voorzichtig uit hun hok de ren in getippeld. Ik kijk ontzettend uit naar het eerste ei. Dit zijn namelijk The Spice Girls (van na het vertrek van Geri Halliwell) en iedere dag wordt een beetje leuker als je kunt zeggen: ‘Mel B. heeft een ei gelegd!’

Ze kwamen voorzichtig uit hun hok de ren in getippeld.