Wie is de mol? Seizoen 23: De analoge Daniel-hint en de Jurre-tunnel

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist en schrijver Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering zeven van ‘Wie is de Mol?’ 23: Hints naar Daniël en hoe zeg je ‘Ik kruip in een Jurre-tunnel’ in het Zoeloe?

Ik wilde hier een heel betoog gaan houden over waarom ik heel veilig in mijn Ranomi-tunnel zou blijven zitten. Ze liet namelijk voor even haar strategie doorschemeren toen ze Daniël een joker gaf. Zo zou ze goed overkomen in de groep en hopen dat er genoeg medelijden voor haar zou ontstaan, waardoor ze alsnog een joker van Soy zou krijgen. ‘Gewiekst’ noemen we dat. Gewiekster dan we misschien wel van haar verwachten. Achter die rustige vriendelijkheid zat dus slinkse manipulatie en dat is een handig hulpmiddel voor een mol.

Bovendien bleek bij het invullen van de test hoe slim ze te werk gaat. Jurre stond bij het bord waarop werd gevraagd wat het lievelingseten van de mol is en kon zien wat zij zou invullen. Ranomi zei op Soy te zitten, maar vulde op dat bord in een handomdraai ‘Pasta Carbonara’ in. “Maar dat is mijn lievelingseten?!” riep Jurre. Waarmee Ranomi hem mooi op het verkeerde been zette.

Lees hier het hele artikel op linda.nl