Wie is de mol? Seizoen 23: Overal (bof)kontjes in de Jurre-tunnel

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist en schrijver Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering acht van ‘Wie is de Mol?’ 23: Kleine kontjes, grote kontjes en tussenkontjes in de Jurre-tunnel.

“Wowiedepowie”, zei Jurre Geluk, die zijn achternaam eer aandeed door een witte vrijstelling te bemachtigen nadat hij een fotowedstrijd had gewonnen met het vastleggen van kontjes. Kleine kontjes, tussenkontjes en grote kontjes van leeuwen, giraffes en nijlpaarden. De kont van een neushoorn (die volgens mij toch behoorlijk in de bovencategorie past) vond hij niet groot genoeg. ‘O ik hou van kontjes,’ zei Jurre likkebaardend. ‘Iedereen houdt van kontjes.’ Zo bezorgde hij ook de goedlachse chauffeur van zijn safariwagen de dag van zijn leven. Ik vermoed namelijk dat hem niet eerder is gevraagd om door te rijden tot de reet van een dier goed te zien was.

‘O ik hou van kontjes,’ zei Jurre likkebaardend.

Jurre versloeg met zijn body positivy-thema de fotoseries van de anderen. Ranomi was voor een feministische invalshoek gegaan en Soy en Daniël kozen voor een vergelijkbaar thema: samen-, of althans, niet ‘alleen zijn’. Daniël bleek overigens nog nooit een camera vastgehouden te hebben en schreeuwde dat zo van de daken, dat ik dat dus verdacht vond. Want zou iemand die vuistdiep in de wereld van de technologie zit, echt niet ooit eens zo’n telelens-gevaarte in de knuisten geklemd hebben? Maar goed, Daniël doet verder zo zijn stinkende best dat ik alles wat ik verdacht aan hem vind, dan maar weer vergeet.

Lees hier het hele artikel op linda.nl