Wie is de mol? Seizoen 23: Hard lachen met mol Jurre

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist en schrijver Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering 9 van ‘Wie is de Mol?’ 23: Aan het einde van de Jurre-tunnel gloort licht omdat hij het is, dat weet ik zo goed als zeker.

Afgelopen zomer ben ik met mijn broer en zus naar Parc Asterix nabij Parijs geweest en hebben we de ene na de andere achtbaan getrotseerd. Zo ergens na de zevende of misschien wel eerste kurkentrekker in een van die achtbanen, slaakte ik een gilletje. Zoiets ontglipt je. Het zijn de kriebels in je buik, de snelheid, alles. Je probeert de controle over je lijf te houden, maar die verlies je dus op een gegeven moment. Dat is allemaal doodvermoeiend, duizeligmakend en lachwekkend.

Daar moest ik aan terugdenken toen de kandidaten in een gigantisch snelle boot stapten en er, terwijl die boot met een noodgang de lokale zeehondenparing kwam verstoren, van kleding moesten wisselen. Jurre werd daarbij vanonder gefilmd met een vissershoedje en een blauwe zonnebril op. Het zullen beelden zijn die hem tot het einde der tijden zullen achtervolgen. En ons allemaal. Als ik hem was zou ik die beelden gewoon claimen, er een T-shirt-, mokken- en badeendjeslijn mee beginnen, omdat ze zo aanstekelijk zijn. Er werd tijdens deze opdracht zo hard gelachen dat ik me nu pas besefte dat er dit seizoen, op alle kontjes in de vorige aflevering na, nog maar weinig humor voorbij was gekomen.

Lees hier het hele artikel op linda.nl