Wie is de mol? De ontknoping van seizoen 23: ‘Geloofwaardig de mist in gaan’

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist en schrijver Ivo van Woerden (43) was bij de Wie is de Mol?-ontknoping op Paleis Soestdijk en praat je bij. Een meesterlijke mol, gekke hints en ingewikkeld seizoen. Annick: ‘Ik vond het natuurlijk allemaal verwarrend, maar ik vind het wel geweldig in elkaar zitten.’

Ik schrijf dit in de persruimte, de vermoedelijke bibliotheek (gezien de boekenkasten) van Paleis Soestdijk, waar het vechten is om een plekje. Camera’s, fototoestellen, laptops en een nespresso-apparaat dat er lekker de tijd voor neemt. Buiten zijn pendelbussen af- en aangereden met, volgens iemand van de productie zo’n drie- tot vierduizend mensen aan publiek. Ouders met kinderen die zichzelf warm hossen op YMCALet’s get Loud en ‘Mexihiiiicoooo’, om live te weten te willen komen of het Daniël, Jurre of toch Ranomi was.

Zelf had ik dit hele seizoen zo ongeveer alle kandidaten wel eens verdacht om net als 45 procent van de kijkers op Jurre te eindigen. Die kwam naast Daniel en Ranomi op het bordes van Paleis Soestdijk staan. De spanning bouwde op, terwijl de video werd ingestart die de ontknoping inluidde.

Even dacht ik ineens aan Daniël te zien dat hij het was. Hij leek maar met moeite zijn gezicht in de plooi te kunnen houden, de zenuwen maar net de baas te kunnen. Dat, óf hij moet heel nodig naar de wc, dacht ik. Vermoedelijk was het het laatste, want Jurre kon dan ein-de-lijk naar voren stappen. Grote lach, uitzinnig gejoel. Het hoge woord was eruit: hij was dit seizoen de mol.

Lees hier het hele artikel op linda.nl

Het hoge woord was eruit: hij was dit seizoen de mol.