‘Boer Zoekt Vrouw’: Richard kijkt om zich heen en Haico kan op meer brieven rekenen

Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering 8 van ‘Boer zoekt Vrouw’: onhandige vragen bij Bernice, Claudia trekt een fles oprotwijn open, Anke heeft een streepje voor bij Piet, Richard kijkt om zich heen en Haico zorgde voor het mooiste moment.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Geluiden uitstoten

Wat is zoiets als ‘praten’ toch eigenlijk moeilijk voor sommige mensen, dacht ik. In theorie doe je je mond open en dan stoot je geluiden uit naar iemand anders. Die reageert daar over het algemeen eerst met mimiek op waarin je kunt aflezen dat de geluiden ontvangen en al dan niet juist geïnterpreteerd zijn. Daarop stoot die ander ook geluiden uit, meestal als antwoord. Die moet jij dan weer interpreteren.

Niet handig

Maar ‘praten’ is nog geen gesprek. Daar heb je iets meer voor nodig. Beginnen met ‘heb je nog vragen voor mij?’, waar Johan Bernice mee overrompelde, is niet handig. Daarmee laat je zien dat je vindt dat die ander al het werk moet doen, dat je zelf niet nieuwsgierig bent, maar wel nieuwsgierigheid terugverwacht. Praten over de toekomst en over een kinderwens, zoals Ype bij Jacob maar probeerde, is ook niet zo nodig. Daar kun je het over gaan hebben als er sprake is van liefde.

Lees verder

Boer zoekt vrouw aflevering 8: Richard en Yvon Jaspers

Bron beeld: Linelle Deunk / KRO-NCRV