Start van ‘Wie is de Mol?’: De mol heeft blauwe ogen, jammer dat die van haar dat niet zijn

Tien kandidaten, van wie één mol. Zaterdag startte het 24e seizoen van ‘Wie is de Mol?’ Journalist Ivo van Woerden (44) praat je bij: de mol heeft vermoedelijk blauwe ogen. Jammer dat die van Anna dat niet zijn, anders had ik het wel geweten.

Let op: spoilers!

Gekleurde vlaggetjes, een mariachiband, zwierende jurken en overal mensen die zichzelf stevig in de make-up hadden gezet, zodat er alleen nog holle oogkassen en ingevallen wangen van hun gezichten over waren gebleven.

De eerste seconden van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zat zo boordevol prikkels dat je hele interne systeem ervan op tilt zou slaan. Logisch dus dat de kandidaten niet doorhadden dat de mol daar ook tussen het feestgedruis stond om iedereen even de gehandschoende hand te schudden.

Blauw oog

Dan was er een waarzegster die thuis uren voor de spiegel moet hebben gestaan om het woord ‘vrijstelling’ in te studeren. Ze gebruikte het woord ’topito’ ook alsof ze er een vloek mee uitsprak, terwijl er naast haar een blauw oog in een glazen bol gevangen zat. Ze meldde even later dat de mol mee had gekeken. Dat moet dan wel dat blauwe oog zijn geweest, dacht ik. Wat heerlijk om zo’n logisch begin te kunnen hebben in een programma waarin je voortdurend in de verwarring verdrinkt.

Lees verder…

Wie is de Mol?

Beeld: Joy Hansson / AVROTROS