‘Boer Zoekt Vrouw’: De sleutel zit in de knuffel

Ivo van Woerden (43) praat je bij over aflevering 10 van Boer Zoekt Vrouw: Piet en Haico kunnen de keuze niet langer uitstellen, Bernice zit weer op slot, geen camping bij Richard en Claudia moet het van de knuffel hebben.

Let op: spoilers!

Dat er zoveel emotie in het opvouwen van een theedoek kan zitten. Er zat ontlading in, ook omdat Anke de theedoek op de tafel liet vallen, haar handen in haar zij deed, even voor zich uitkeek en zuchtte. Het hoge woord was er net eindelijk uit, de race was gelopen, ze had op het goede paard gewed en mocht haar winst gaan verzilveren. Ze had nog even met Piet onder de boom gezoend om terug naar Gea te gaan. “We gaan op stap toch?”, zei Gea nog nietsvermoedend. Anke liet het heel terecht aan Piet om Gea uit de Duitse Duolingo-droom te halen. “O dus je kiest voor Anke”, hielp Gea hem. Dat was zo.

Gea bleef hangen

Waar Eugenie nog half hollend met een knapzak vol wasgoed en volledig van de kaart Piets boerenparadijs had verlaten, zagen we bij Gea een reactie die volledig aan het andere eind van het spectrum lag. Ze gunde het de twee, ze zag het aan komen, ze bleef gezellig barbecueën om Piets kinderen te leren kennen en al het ongemak met grapjes te verzachten. Yvon Jaspers bleek met een hysterische snelheid naar Duitsland afgereden te zijn om de vraag der vragen te stellen: “Het is niet zo dat je je groot houdt?”

Maar nee, Gea vond het prima zo, ze had het ontzettend leuk gehad, keek alweer uit naar de reünie-barbecue, naar Yahtzeeën met zijn drieën en ook naar de cake en de salade die Anke in elkaar had geflanst. Het is dat Yvon haar na de barbecue mee naar huis nam, anders was ze gewoon gebleven.

Lees verder…

Boer zoekt vrouw: Yvon Jaspers en de boeren

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV