Zit er een hint naar Fons in de afleveringstitel van ‘Wie is de Mol’?

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 2 van ‘Wie is de Mol?’: Anna, Kees en Fons zorgen voor chaos, maar die laatste vind ik het meest verdacht. Bovendien past de afleveringtitel bij hem.

Let op: spoilers!

Gehol, gehijg en frustraties

Holy takken!” riep Fons verschrikt, vlak voordat de halve cast van Wie is de Mol? over een ravijn zou gaan springen. Holy takken, indeed, dacht ik. Maar dat dacht ik eigenlijk al de hele aflevering, want het begon in het Olympisch Stadion van Mexico-City al met dikke chaos. Verwarring die zowel door Fons, Kees als Anna de wereld in was geholpen.

Justin, Rian en Jip moesten borden op stoelnummers van de tribune plaatsen. Die nummers kwamen van de anderen. Die renden rondjes, kregen daar enveloppen voor en moesten dan met een liggende en een staande envelop tot het juiste nummer komen. Door de borden goed op de tribune te plaatsen, zou er een bedrag te voorschijn komen. Of zoiets. We zagen veel gehol, veel gehijg en veel frustraties. Wat er nou in die enveloppen zat en hoe dat werkte, werd nooit helemaal duidelijk.

Het broekje van Kees

Anna trad aan om de eerste stoelnummers door te geven toen haar microfoon het ineens niet meer deed, een probleem dat elk seizoen ten minste in één maar gerust in meerdere afleveringen voorkomt. Daarna nam Kees het van haar over om een nieuw stel stoelnummers door te geven. Voordat Anna zich bij de rondrenners voegde, propte ze haar envelop nog even in Kees’ broekje en daarna leek het einde zoek.

Dat Kees zijn microfoon daarna maar gewoon helemaal niet neer gebruikte, hielp natuurlijk niet. En hij riep de nummers ook zo snel dat ik een flashback naar de vorige aflevering had, waarin hij ook al zonder adem te halen codes aan het brullen was. Kees is iemand die in het dagelijks leven oplichters ontmaskert. Je zou denken dat hij dan wel iets gecontroleerder en doordachter te werk zou gaan dan wat we hier nu te zien kregen. Of zou hij voor deze ene keer willen ervaren hoe het is om zelf een oplichter te zijn? Op de tribune raakte Justin er in elk geval compleet oververhit van.

Lees verder

Fons Hendriiks, Wie is de Mol

Foto: Joy Hansson / AVRO-TROS