‘Wie is de Mol?’: Jeroen kijkt als een huurmoordenaar en Kees maakt slachtoffers

Tien kandidaten, van wie één mol. Journalist Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 4 van ‘Wie is de Mol?’: Kees heeft het over vele slachtoffers, Jeroen kijkt alsof hij een huurmoordenaar met een missie is en de afvallers mogen zich terug het programma invechten.

Let op: spoilers!

Huurmoordenaar met een missie

In de aanloop naar deze aflevering zag ik de nieuwe groepsfoto op Instagram voorbijkomen en dacht in één oogopslag te zien dat Jeroen de mol was. Want hij leek iets van de anderen af te staan en had een uitdrukking in zijn ogen als een huurmoordenaar met een missie. Ik kon me niet voorstellen dat hij zomaar uit zichzelf zo keek, dus dit moest iets betekenen. Tenzij de foto zeshonderd keer over moest en hij nogal last had van de uitwerking van alle hete taco’s op zijn darmen. Jeroen droeg bovendien een groen shirt: een extra hint, dacht ik.

Maar toen keek ik deze aflevering en moest ik concluderen dat hij vooralsnog erg goed zijn best doet: de juiste spulletjes uitzoeken op de markt om zoveel mogelijk geld mee te kunnen verdienen, uit de krochten van zijn hersenen Lichtenstein en Qatar persen. En oké, hij zocht dan wel een sleuteltje uit om een van de drie met afvallers gevulde kisten open te maken, aan het eind, maar wat zou daarmee te mollen vallen?

Kees wil niet bellen

Het moet dus iemand anders zijn. Mijn eerste gok is Kees. Want Kees blijft gek gedrag vertonen. Waarom wilde hij bij de eerste opdracht niet naar dat nummer bellen? Het leek me logisch dat iedereen wil weten wat er aan de andere kant van die lijn gezegd wordt, tenzij je al weet wat daar gezegd gaat worden. Of wilde hij anderen aanmoedigen om zo lang mogelijk aan de lijn te blijven, omdat hij er zo voor kon zorgen dat er zo min mogelijk geld verdiend zou worden? Dat leek me dan nog een best logische verklaring.

Lees verder…

Ivo van Woerden praat je bij over aflevering 4 van Wie is de Mol?: Jeroen kijkt als een huurmoordenaar en Kees maakt slachtoffers

Bron: AVROTROS